1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Gavlén hyllades inför derbymötet: ”Jättestort”

3 min läsning

Ebba Gavlén var nöjd med matchen trots förlusten. FOTON: Hugo Ådvall Nils Westberg Löfgren

På fotbollsplanen är Ebba Gavlén balansen mellan offensiv och defensiv, som alltid står rätt när det behövs som mest. Utanför fotbollsplanen är Ebba Gavlén ledaren som sprider lugn. Inför eftermiddagens derbymatch mot Sandvikens IF hyllades GIF-kaptenen för sina 100 matcher Gefle. – Roligt att det uppmärksammades, säger Gavlén.

Efter inmarschen fick Ebba Gavlén kliva några steg fram för att möta klubbchefen Daniel Kraft framför alla åskådaren. I samband med lördagseftermiddagens derbymatch hyllades nämligen GIF-kaptenen för sina 100 spelade matcher för klubben. Hon fick motta några olika belöningar och fick välförtjänta applåder och hejarop från GIF-supportrarna.

– Det var väldigt speciellt. Jättestort, roligt att det blev med alla åskådare. Det är många matcher, men det har blivit många fler om man ser till ungdomsåren. Det har blivit flera säsonger och det kändes väldigt roligt att det uppmärksammades. Jag är stolt över min fotbollskarriär och känner stor ära att få tillhöra den är klubben, säger hon.

MER LÄSNING: Westlings vackra hörnmål räckte inte – Gefle lyckades inte bryta förbannelsen: ”Surt – gör ingen dålig match”

Går det att beskriva vad Gefle IF betyder för dig?

Nej, det går nog inte. Jag har tillhört klubben hela livet och trivs otroligt bra. Jag har många fina minnen och brinner fortfarande för att vinna matcher. Sörby IP, Strömvallen och Gavlevallen är ställen som blivit som andra hem. Det känns väldigt, väldigt bra att tillhöra föreningen. Man får mycket känslor för en klubb när man tillhör den väldigt länge.

Ebba Gavlén hyllades för 100 matcher, men har spelat betydligt fler GIF-matcher i sitt liv.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Hon fick dock inte fira med någon derbyseger. Trots en bra insats mot ett bra Sandviken, kvarstår förbannelsen för Gefle, som fortfarande inte vunnit en derbymatch. Men trots förlusten är Ebba Gavlén inte alls särskilt besviken efteråt. 1882-Bloggen möter GIF-kaptenen efter matchen och det är faktiskt med ett leende, även om derbytorken var sur.

– Vi stör Sandviken hela vägen och står för en väldigt bra insats. Alla sliter verkligen och arbetar hårt för varandra. Det känns surt att det blev förlust, men alla ska vara stolta över insatsen. Jag har en väldigt bra känsla och är stolt och nöjd. Vi gick för 2–2 och hade tryck, men fick inte in den. Det känns surt att målen tillkom som det blev, men det som det är.

LÄS OCKSÅ: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Sandvikens IF)

Säsongens första derbymatch, hur var den att spela?

– Väldigt rolig, det var den faktiskt. Det är roligt när intresset blir lite större. Det var mer folk här och det var mer känslor bland alla spelare. Man kände att det var en speciell match och det var roligt att uppleva det. Jag har spelat några derbymatcher nu och det är lika roligt varje gång. Förhoppningsvis kan nästa match sluta med en seger.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – Sandvikens IF

Målen: 0–1 (42) Christina Mårtensson, 0–2 (56) Ninni Lang och 1–2 (68) Maja Westling

Hörnor: 4–3

Domare: Natnael Zerezgi

Publik: 212 (Gavlevallen)

Hon är alltid lika viktig för sitt lag, Ebba Gavlén.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x