1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

GIF-kaptenen rörd efter derbyvinsten: ”Vet vad det här betyder för väldigt många”

4 min läsning

Sebastian Sandlund var rörd efter Gefle IF:s vinst. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle IF har brutit förbannelsen mot Sandviken och återigen vunnit en derbymatch. Efter en annars tung och till stora delar misslyckad säsong kan det här bli en stor vändpunkt, menar Sebastian Sandlund. – Förhoppningsvis kan vårt självförtroende bli bättre efter det här, kvalitén har funnits hela tiden men inte synts, säger han efter matchen.

Laget samlades snabbt i omklädningsrummet efter matchen. Firandet hördes hela vägen från omklädningsrummet till spelarentrén. Först av alla kommer Sebastian Sandlund, som ensam kliver upp till konstgräset med sakta steg. GIF-kaptenen går sedan fram och tillbaka några gånger utanför avbytarbåset för att därefter ta plats på bänken.

Har du några minuter över?

– Ja, det är bara att komma, säger han med sin lugna och norrländska dialekt.

MISSA INTE: 35 år sedan sist – Gefle vann derbyt: ”Det känns helt fantastiskt, helt underbart”

Vi sätter oss bredvid Sandlund som spelade samtliga 90 minuter och som verkar märkbart sliten. Han tar sig för vaderna och låren, men när frågan kommer lyfts blicken och ett leende kommer fram och berättar att det är lugnt. Vi låter därför GIF-kaptenen berätta om känslorna efter första derbysegern sedan 1986, efter fem raka matcher utan vinst:

– Det känns skönt att vända trenden som varit. Det betyder extremt mycket. Det är bara att kolla alla reaktioner vid slutsignalen. Spelare, ledare, kanslipersonal och supportrar. Man ser i allas ögon att det här betyder väldigt mycket. Det är något väldigt fint. Jag har tillhört föreningen ett tag nu och vet vad det här betyder för väldigt många. Det är fint.

– 2000 kommer för att se matchen och det blir vinst. Varför spelar man fotboll? Jo, för det här. Det är det här man vill vara med om och uppleva. Att kunna dela såna här stunder med supportrarna. Utan deras stöd hade det inte varit samma sak. Det var en helt fantastisk match. Det var verkligen dags för det här. Det är inte mycket som slår det här.

Han var med 2019, missade fjolårets matcher med skada och var med i våras – nu har Sandlund vunnit ett derby.
FOTO: Jens Carlsson

Han sitter tyst och ser ut över Gavlevallen som numera tömts för sista gången idag. Inifrån korridorerna hörs fortfarande musiken från omklädningsrummet och segervrål. Alla som går förbi oss ler brett och gestikulerar. Vi håller oss ifrån taktiska samtal den här intervjun. Känslorna som Sebastian Sandlund utstrålar skickar signaler att det inte är läge. GIF-kaptenen gråter inte, men det syns tydligt att den här matchen var så mycket mer än bara en vanlig match.

– Det blir alltid en annan anspänning inför den här typen av matcher. Det blir något annorlunda, mycket mer laddat. Säsongen har inte blivit som man hade velat. Vi har varit besvikna och frustrerade. Supportrarna har också varit det. Den här vinsten innebär inte ett större tabellyft än någon annan. Men det känns som att den kan bli väldigt viktig. Förhoppningsvis kan vårt självförtroende bli bättre efter det här, kvalitén har funnits hela tiden men inte synts. Vi har inte riktigt vågat spela många matcher och allt har blivit låst. Jag vill tro och hoppas att det här kan vända året lite.

LÄS OCKSÅ: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Sandvikens IF)

Vinsten leder till att Gefle IF lyfter upp och förbi både Piteå och Örebro Syrianska, åtminstone tillfälligt eftersom båda klubbarna har en match mindre spelad. Totalt har man 24 poäng efter 18 matcher, vilket ger en sjundeplats. Nästa helg väntar Assyriska FF, men den matchen orkar inte Gefle IF:s lagkapten Sebastian Sandlund fundera över i nuläget.

– Nu ska man njuta av den här vinsten ett tag och ta med all kraft till alla kommande matcher. Mycket återstår fortfarande och mycket kan hända. Vi ska avsluta den här säsongen bra, avslutar han men sitter kvar på bänken.

MATCHFAKTA:

Gefle IF Sandvikens IF

Målen: 1–0 (53) Jacob Hjelte

Hörnor: 1–12

Avslut: 4–1

Varning, GIF: Kevin Persson (87) och Tim Markström (90+6)

Domare: Oscar Johnson

Publik: 2 073 (Gavlevallen)

Lördagskvällens vinst mot Sandviken betydde mycket för hela Gefle IF.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x