1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Sandvikens IF)

2 min läsning

Derbyförbannelsen verkar fortsätta. Trots en match där man spelmässigt mötte upp Sandviken, fanns inte det sista för att störa rivalen tillräckligt. Derbydagens första match slutar med en riktigt sur GIF-torsk, trots att spelet var bra. Två stycken oturliga skitmål bakåt och bara ett (men väldigt fint) framåt. Äsch, här kommer listan…

MATCHENS TRE ÄR:

1. Sara Hammergård

Multikompetenta. Flexibel. Det finns många ord för att beskriva Sara Hammergård, men det är verkligen en otroligt användbar fotbollsspelare. Hon har spelat mittback, mittfältare och anfallare den här säsongen. Hon leder lagets interna skytteliga. Derbymatchen inledde Hemmergård som mittback och var en helt enorm klippa. Mot slutet klev GIF-stjärnan upp som anfallare och visade sitt breda register även där. Sara är oerhört viktig för årets Gefle IF.

Gigant, det var vad Sara Hemmergård var som GIF-mittback den hör derbymatchen.
FOTO: Mikael Nord

2. Felicia Carlsten

Det var en match där Gefle IF stundtals inte fick låna mycket boll och hade svårt att skapa något med den. Gångerna man dock lyckades hitta farligheter och kreativa anfall var när Felicia Carlsten var inblandad. Jag har berömt henne förr och tänker göra det ännu en gång. Hon har en kvickhet, teknik och smarthet som det inte finns överdrivet mycket av.

Felicia Carlsten var aktiv och nyttig för ett GIF, som annars hade tufft offensivt.
FOTO: Mikael Nord

3. Vanna Carlsten

Listans andra Carlsten, men inte med samma motivering. Tvillingsystern och mittbackskuggen Vanna stod, som vanligt, för en mycket stabil och säker insats. Tillsammans med Sara Hemmergård lyckades GIF-backarna hålla SIF:s starka offensiv borta från alla lägen. Man var överlägsna i luften, längs marken och i duellspelet. Målen som tillkommer bakåt är endast otur och ingenting annat. Därför känns 1–2-förlusten mycket, mycket mer orättvis och svårsmält…

Vanna Carlsten fortsätter leda GIF:s utmärka försvarsspel den här säsongen.
FOTO: Mikael Nord

BESVIKELSEN: Wilma Ullström

Var som vanligt mycket bra med sin inläggsfot och skötta nästintill alla fasta situationer. Men sett till det spelmässiga fick inte Wilma Ullström det att stämma den här eftermiddagen, tyvärr. Hon fick inte användning för sitt fina löpsteg och tappade en del bollar. Gefle IF hade behövt en kant med den Wilma Ullström som vi sett flera gånger tidigare.

Wilma Ullström hade inte sin bästa match mot Sandvikens IF och fick inte användning för sina styrkor.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x