1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Westlings vackra hörnmål räckte inte – Gefle lyckades inte bryta förbannelsen: ”Surt – gör ingen dålig match”

4 min läsning

Maja Westling nätade, men det var ingen tröst. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Två riktigt olyckliga baklängesmål blev för mycket för att Gefle IF skulle klara att störa Sandviken hela vägen. Spelmässigt var med stora stunder med, även om det sista lilla ofta saknades. Maja Westling reducerade elegant med skallen och höll matchen vaken hela vägen, men det räckte inte. – Målet är ingen tröst nu, säger målskytten.

Matchens inledning var tät och det märktes att lagen kände till varandras styrkor och svagheter. Sandvikens IF hade bollen mer, men hade svårt att komma förbi Gefles låga försvar och var istället naivt och tappade en hel del boll i farliga lägen. Det var därför inte helt ologiskt att matchens första mål skulle komma efter en fast situation. En hårt slagen SIF-hörna landade till sist hos en ensam Christina Mårtensson som placerade in ledningsmålet innan halvtid.

Ett mentalt tungt mål för Gefle, som stod upp bra och starkt mot tabelltvåan och inte släppte till några andra chanser. Inte blev det bättre när underläget ökades till 0–2 efter 56 minuter. Även detta olyckligt och onödigt. Tilda Keisu tappade en till synes lätt boll mitt framför den tidigare GIF-spelaren Ninni Lang som enkelt kunde rulla in bollen.

– Det känns skittråkigt att målen blev som det blev. Vi lyckas försvara väldigt bra hela matchen och släpper inte till några målchanser allt, men ger bort båda målen. Första bollen måste bort och andra tar Tilda alla dagar i veckan. Det var bara otur, men det är olyckligt att det kommer i samma match. Det känns surt, säger Maja Westling.

LÄS OCKSÅ: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Sandvikens IF)

GIF-yttern var aktiv och hade mycket boll, men hade sällan fler än Emelie Bernhardsson med upp i anfallen. Gefle, som ställde upp med en 4-5-1-uppställning, lyckades visserligen hålla Sandviken borta från några farliga lägen, men skapade inte heller några egna lägen. Det blev istället mycket spel i mitten av planen, med flera hårda närkamper.

Gefle fick klara matchen utan mittfältsstjärnan Lovisa Lennartsson, enligt uppgifter var GIF-spelaren sjuk.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Med tiden blev dock Gefle IF:s anfallsspel bättre och bättre. Reduceringen till 1–2 efter 69 minuter väckte därför inte bara matchen, utan var dessutom rättvist. En utmärkt slagen hörna från Linnea Löfstrand landade hos Westling som utan att tveka satte fram huvudet och tryckte till bollen med en fart som SIF-målvakten inte klarade att hålla undan.

– Jag var rättplacerad och fick bollen klockrent. Det var bara att trycka till den. Från det avståndet ska den bara sitta. Det var synd att det inte hjälpte något mer än att siffrorna blev lite bättre. Målet är ingen tröst nu, säger hon.

För trots ett bra försök blev det ingen kvittering. Man hade några halvchanser, men inget som var riktigt nära. 1–2-förlusten gör att derbyförbannelsen lever kvar för Gefle IF, som fortfarande inte vunnit mot Sandvikens IF – men trots förlusten är det inte allt för nerdragna miner i GIF-laget efter matchen. Maja Westling beskriver känslorna efteråt:

– Vi ska inte hänga huvuden, för det är ingen dålig match. Sandviken är ett bra lag, men är inte mycket bättre än oss. Det känns surt att vi inte får med oss något. Vi gör ingen dålig match, men det suger alltid att förlora. Resultatet är tråkigt, men insatsen var bra och förhoppningsvis kommer det leda till bättre resultat för oss kommande matcher.

Hur var matchen att spela, var det något som kändes lite annorlunda?

– Det var skitroligt, även om inte resultatet blev som man hade velat. Läktarna var mer fyllda och det fanns hetare känslor. Närkamperna var tuffare och det märktes verkligen att alla ville vinna. Det är såna här matcher man alltid vill spela, eftersom det blir en helt annan känsla. Jag älskar den här typen av matcher. Det är verkligen skitroligt.

Hur blickar man framåt efter det här?

– Man får sura lite idag, men från och med imorgon får man kolla framåt. Det här var en rolig match att spela, men det är fortfarande många fler som ska spelas. Det var en tuff torsk, men man får vara stolt över insatsen och kolla framåt.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – Sandvikens IF

Målen: 0–1 (42) Christina Mårtensson, 0–2 (56) Ninni Lang och 1–2 (68) Maja Westling

Hörnor: 4–3

Domare: Natnael Zerezgi

Publik: 212 (Gavlevallen)

Maja Westling blev derbymatchens enda GIF-målskytt med en fin hörnnick.
FOTO: Mikael Nord

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x