1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Markström tillbaka när GIF ställs mot BP – med bebislycka: ”Fantastiskt – bästa som finns”

5 min läsning

Tim Markström är tillbaka efter avstängning när Gefle IF ställs mot BP. FOTO: Jens Carlsson

Han var avstängd och saknades när Gefle IF vann mot Sylvia förra helgen, men fanns med när man slog Sandvikens AIK och avancerade vidare till DM-final tidigare i veckan. När man ställs mot överlägsna serieledaren Brommapojkarna under lördagseftermiddagen är Tim Markström åter redo att vakta målet i en seriematch. – Det blir en otroligt tuff match mot seriens överlägset bästa lag, säger GIF-målvakten som väntar tillökning i familjen.

Vi inleder med det sistnämnda. För när Tim Markström var aktiv med sina sociala medier tidigare den här veckan möttes det med stora reaktioner. 34-åringen meddelade nämligen att hans familj väntar tillökning med ännu ett barn. Sedan tidigare har GIF-målvakten sin fyraåriga dotter Malva, men kring inledningen av 2022 väntar alltså ett syskon.

Ja, det stämmer och känns helt fantastiskt. Barn är det bästa som finns och det känns väldigt roligt att bli fyra. Vi har vetat om det här ett bra tag, men velat vänta för att kolla att allt ser bra ut och blir rätt. Januari blir det som det verkar. Vi har kunnat se att det blir en kille. Det känns roligt att det kommer bli både en kille och en tjej framöver, säger han.

Hur lätt blir det att hålla fotbollsfokus slutet av den här säsongen nu?

Det ska inte vara någon fara. Inga konstigheter alls. Det har inte varit några bekymmer med Malva i fyra år. Jag spelade match två dagar efter hennes födelse och det var ingen fara. Som sagt, det här har varit klart för oss nästa hela säsongen men det var nu som det kändes rätt att berätta för alla andra. Jag har inte haft problem att fokusera innan.

Förlossningen beräknas till efter årsskiftet, när fotbollssäsongen har avslutats. Försäsongen startar dock kring den tiden och det återstår att se vilken betydelse detta får för Tim Markströms fortsatta spelarkarriär. Den rutinerade målvakten har ett utgående kontrakt med Gefle IF och hittills har det varken sagts det ena eller det andra om framtidsfrågorna. Men när 1882-Bloggen lyfter den till Markström är det inget som huvudpersonen har särskilt mycket att berätta:

– Jag har inte tänkt särskilt mycket framtidstankar, utan vill lägga fokus inför alla matcher som kvarstår. Min inställning och vilja är att fortsätta spela efter den här säsongen. Hemifrån är det inga bekymmer, utan en vilja som bara delas. Att familjen utökas ska inte vara något hinder. Samtidigt handlar mycket om vad Gefle IF vill och tänker. Vi har inte haft något sånt snack, Jag har förståelse för att man vill avvakta för att kanske kunna kolla marknaden efter säsongen. Jag tror att klubben vet min vilja. Vi får se vad det blir med allt, men säsongen är långt ifrån över och det är mitt fokus nu.

MISSA INTE: Likaläge efter 45 – men till slut klart finalavancemang: ”Viktigt inför nästa år”

Det återstår att se huruvida det blir en GIF-fortsättning efter årets säsong, men klart är att Tim Markström verkar vara inställd för att köra vidare och att familjens nya tillökning inte kommer vara något hinder för det.
FOTO: Jens Carlsson

Förra helgen tog Gefle en viktig seger mot Sylvia efter dramatik och med Leo Englund som matchhjälte i slutskedet. Den matchen fick William Lindkvist vakta målet, detta eftersom Tim Markström för andra gången den här säsongen var avstängd med för många varningar. Till helgens extremt tuffa bortamatch mot klart serieledande Brommapojkarna kommer återigen Markström att finnas tillgänglig. Han var dock tillbaka redan i veckan när man DM-spelade mot SAIK.

– Det blev en typisk DM-match med ett lag som kom väldigt laddat och ett lag som kanske inte kom lika laddat. Det var väldigt avslaget från vår sida första halvlek. Allt gick lite för långsamt och SAIK lyckas hålla mycket boll och pressa. Vi hjälper inte varandra tillräckligt. Det krävdes några byten och en utskällning i halvtid för att spelet skulle bli bättre. Vi tar över mer i andra halvlek och vinner till slut klart. Det känns roligt att ställas mot SIF en gång till den här säsongen. Gavlevallen och borttagna restriktioner gör att det hoppningsvis kan komma en del åskådare, säger Markström.

Men först väntar resa för att möta Brommapojkarna – hela seriens tuffaste match?

– Ja, det blir en otroligt tuff match mot seriens överlägset bästa lag. Deras tabelläge med stor marginal ner till alla andra topplag talar liksom sitt tydliga språk. Det var ett bra lag redan ifjol, men till den här säsongen har man egentligen bara kryddat med ännu fler bättre spelare. Men samtidigt är det inget omöjligt motstånd. Vi var nära att kryssa tidigare det här året, men fick ett sent baklängesmål. Vi känner oss hungriga och vill ta lite revansch efter den.

Och för att förtydliga vilket överlägset och tufft motstånd Gefle IF faktiskt ställs mot under morgondagen. I nuläget leder Brommapojkarna serien med hela tolv poäng ner till Sandvikens IF som ligger tvåa. Man har fortfarande inte förlorat en match den här säsongen, utan bara spelat fyra oavgjorda matcher som sämst. Totalt har man gjort hela 50 mål framåt (mest) och bara släppt in 7 bakåt (minst). Med andra ord kommer det krävas mycket av Gefle IF…

INFÖR MATCHEN:

Plats: Grimsta IP

Tid: 13.00

TV: Sportexpressen Play, Gefle Dagblad och Arbetarbladet

GIF-målvakten applåderar morgondagens motstånd, men tror samtidigt att sitt lag har chans.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x