1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Två raka förluster – GIF går för tredje gången gillt mot Kvarnsveden: ”Gäller att hålla i hela matcher”

4 min läsning

Ebba Gavlén och Tilda Keisu under en uppvärmning. FOTO: Jens Carlsson

För första gången den här säsongen har Gefle IF två raka förluster. Panik? Inte alls! Däremot finns det en tydlig vilja att bryta den resultatmässigt negativa trenden när man under lördagseftermiddagen ställs mot Kvarnsvedens IK. – Vi ska vara det spelförande laget i helgen, säger Tilda Keisu.

GIF-målvakten var tillbaka efter en förkylning när Gefle föll tungt mot serieledaren GUSK förra helgen. Man hade visserligen 0–0 in till halvtid, men efter första baklängesmålet gick det fort. 0–4-förlusten blev den andra raka förlusten för GIF, som även föll mot Västerås BK 30 helgen före. Det är första gången som laget har två raka förluster den här säsongen, men inget som skapar oro.

– Klart det är surt att förlora matcher, men mer surt mot Västerås där vi skapade mer och växte ju längre matchen gick. Vi höll hela matchen, vilket vi inte gjorde mot GUSK, säger Keisu och fortsätter:

– Vi stod upp bra mot GUSK:s anfall och kom till några enstaka lägen i första halvlek. Vi är nöjda med första 45, där vi får GUSK stressade till andra halvlek och känner att vi står upp mot ett överlägset serieledande motstånd. Hade vi fått in våra chanser hade matchen sett väldigt annorlunda ut.

Hur har ni gått vidare efter den matchen?

– Vi tar med oss den bra första halvleken som vi gör och tar med oss bitar från andra som gör att vi inte står upp lika bra. Det gäller att hålla i hela matcher för att komma upp i samma nivå som topplagen. Vi lär oss mycket men ska försöka att få till ännu bättre resultat framöver. Vi känner att vi är där spelmässigt i långa stunder, men saknar det sista.

Gefle IF har haft en tid med flera tuffa matcher mot topplag.
FOTO: Jens Carlsson

Vad krävs för att slå topplagen?

– Vi behöver hålla samma nivå under hela matchen och inte få någon svacka mitt under andra halvlek. Det finns inte samma tid att kunna reparera misstagen som kan resultera till baklängesmål. Att hålla en jämn nivå mellan lagdelarna som gör att vi sitter ihop och kan jobba tillsammans, inte släppa till ytor som ger motståndarna lägen till målchanser.

Nu väntar Kvarnsveden som ligger strax ovanför i tabellen, hur går tankarna inför den matchen?

– Det var längesen vi ställdes mot varandra. Hemmamatchen i våras slutade med ett oavgjort resultat. Det var dock en tuff match som hade kunnat sluta med en förlust. Att ta hem tre poäng mot Kvarnstenen på bortaplan blir en svår match. Det är ett stabilt lag som har tagit poäng från både toppen och botten. Vi får fortsätta på den hårt jobbade formen som vi haft mot Västerås och GUSK. Vi ska vara det spelförande laget i helgen och göra allt för vinna matchen.

GIF-seger mot Kvarnsveden skulle innebära att laget går upp och förbi motståndaren. Totalt skulle man kunna klättra upp till en femteplats och komma närmare flera av topplagen. En förlust skulle istället innebära att Gefle blir fast i mitten med marginal både upp och ner. Motståndaren från Dalarna blir dock en oerhört tuff match. Kvarnsveden kommer till matchen med åtta raka matcher utan förlust, vilket imponerar men inte skrämmer Tilda Keisu:

– Som sagt, det var ett tag sen vi möttes och det har säkert händ en del. Vi vet att det är ett hårt krigande lag som har många kvalitéer, vilket vi fick uppleva senast. Kvarnsveden har flera spelare som kan göra det avgörande och det gäller att vara vaksam och alert på planen imorgon för att ta hem tre poäng. Det är ett formstarkt lag som blir tufft för oss.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Ljungbergsplanen

Tid: 16.15

TV:

Fyra mål fick Tilda Keisu släppa senast, mot Kvarnsveden vill GIF-målvakten stänga igen.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x