1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Örebro Syrianska IF)

2 min läsning

Bortaseger mot BP och ett magplask mot Örebro Syrianska – förvånande? Knappast! Ojämna och något ologiska Gefle IF kunde inte vinna tredje raka matchen. Jag vet, men hade ett stort spelövertag och chanserna saknades faktiskt inte. Men bollen måste in i målet. Två stolpträffar och ett antal andra heta lägen räcke inte när man föll med 1–2. Här kommer dagens lista!

MATCHENS TRE ÄR:

3. Leo Englund

Fick inte förlänga målsviten, men hade mycket väl kunnat göra det. Något har hänt med Leo Englund den sista tiden. Anfallsjätten börjar mer och mer likna den spelare som har öst in mål varenda säsong sista åren. Jag ser mer fart, starkare duellspel – men framför allt mer hunger och attityd. Han kommer inte nå upp till 18-20 mål som sista åren. Men nog borde Englund komma upp till 10-12.

Nej, det ville sig inte för Leo Englund och Gefle under lördagseftermiddagen.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

2. Albin Lohikangas

Blev lite stängd första 45, men kom mer till sin rätt i andra halvlek. Otroligt viktig för GIF i båda riktningarna. Den som driver speluppbyggnaden, slår avgörande passningar men även står för tunga defensiva löpningar och viktiga brytningar. Dessutom hyllades ”Lohi” inför eftermiddagens match, för sina 100 matcher i GIF-tröjan.

Albin Lohikangas fick inte fira sina 100 GIF-matcher med en seger.
FOTO: Jens Carlsson

1. Linus Sahlin

Jag tänker, funderar och försöker minnas. Linus Sahlin – har det blivit någon dålig insats från honom den här säsongen? Jag tror faktiskt inte det. Mittbacken, som mest fått spela högerback, har troligtvis varit den jämnaste GIF-spelaren det här fotbollsåret. Dagens match mot Örebro Syrianska var inget undantag. Aktiv i anfallsspelet med fina inlägg, men framför allt klockrena brytningar.

Linus Sahlin fortsätter att vara otroligt viktig för sitt Gefle IF.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

BESVIKELSEN: Oskar Karlsson

Långt ifrån någon katastrofal insats, men inte heller som andra insatser Oskar Karlsson stått för i år. GIF-produkten spelade ofta lite väl enkelt och slog sällan några konstruktiva passningar. Dessutom hade både Karlsson och Granat bekymmer med att stänga ytan mellan mittfält och backlinje. Den här matchen saknades faktiskt Sebastian Sandlund som nog hade kunnat balansera upp spelet mer.

Dagens match var inte Oskar Karlssons bästa den här säsongen.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x