1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Sandvikens IF)

2 min läsning

DM-guld, men ändå inte någon riktig vinstkänsla. Nej, kvällens sena DM-final saknade mycket. Sandviken kom med sitt P19-lag och för GIF startade spelare som inte fått mycket speltid. En avslagen finalmatch fick Gefle som överlägsen segrare, men utan någon riktig derbypuls…

MATCHENS TRE ÄR:

3. Sebastian Sandlund

Fick ersätta Erik Granat efter 45 minuter och kom in med sitt vanliga lugn och trygghet. Vann extremt mycket boll och gjorde att Sandviken knappt var över mittlinjen andra halvlek. Dessutom bolltrygg och bra att slå säkra bollar, dock sällan med någon avgörande status.

GIF-kaptenen gjorde ett stabilt inhopp.
FOTO: Jens Carlsson

2. Linus Sahlin

Högerbacken startade och var exakt lika bra som vanligt. Väldigt aktiv även uppåt och hittade fina kombinationer med framför allt Sebastian Friman, som också fanns med ute till höger. GIF använde ofta Sahlin fina inläggsfot, som mycket väl hade kunnat leda tillsågat ytterligare mål.

Precis som vanligt var Linus Sahlin riktigt bra för Gefle IF.
FOTO: Jens Carlsson

1. Ibrahim Alhassan

Han har inte fått spela mycket den här säsongen och dessutom fått en hel del kritik för sina insatser. Jag är beredd att hålla med om att Ibrahim Alhassan inte har visat många egenskaper som håller för Ettan, men samtidigt har GIF-anfallaren visat att DM-spelet verkligen varit rätt. Avgörande mål i semifinalen och ytterligare ett i kvällens finalmatch. Snabb i djupled och skicklig med bollen.

Ibrahim Alhassan fick göra Gefles första mål i 2–0-segern mot Sandviken.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

BESVIKELSEN: Missarna

2–0 var verkligen rättvist och hade kunnat vara betydligt mer. Lägen saknades inte, men däremot skärpan. Sebastian Friman brände flera fina chanser, varav två riktigt bra inom bara någon minut. Ibrahim Alhassan hade också kunnat göra ett ytterligare mål, med lite flyt, i första halvlek.

Sebastian Friman borde gjort mål sett till hans lägen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x