1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Formstarkt mot formsvagt – men här kommer varningen från Bengtsson: ”Otäckt”

4 min läsning

Mikael Bengtsson är tydlig med att morgondagens match inte blir någon lätt. FOTO: Jens Carlsson

Gefle vann förra helgens seriematch och veckans DM-final blev en klar seger. Lördagseftermiddagens motståndare Hammarby TFF har fem raka matcher utan vinst och ligger sist. Upplagt för ytterligare en seger? Nja, inte om man kollar med Mikael Bengtsson. – Alldeles för bra för att ligga där nere, säger han om morgondagens motstånd.

Efter den katastrofala säsongsinledningen har mycket blivit bättre för Gefle IF:s herrar efter sommaruppehållet. Faktum är att man snart till och med tagit lika många poäng under säsongens andra halva som man mäktade med under den första och det återstår hela sju matcher kvar att spela innan säsongens slut. Kollar man formtabellen sista fem matcherna hittas GIF som trea, med endast Sollentuna och obesegrade Sollentuna som lyckats med bättre resultat.

Men trots det här och lagets avancemang upp till en sjundeplats vill inte Mikael Bengtsson uttrycka att det handlar om någon stor vändning. Resultatmässigt är det uppenbart, men långt ifrån lika klart om man ser till det spelmässiga.

– Vi har vunnit matcher som skulle förlorats om det fortfarande var vårsäsong. Matchen mot Haninge hade kunnat vara helt körd efter 45 minuter och egentligen är det bara Tim (Markström) som håller oss kvar i matchen. Men till skillnad från tidigare den här säsongen finns det flyt att stå emot och faktiskt vända matchen och vinna, säger GIF-tränaren.

Men ändå en styrka att kunna vinna?

– Absolut, men det är viktigt att vara tydlig med att det spelmässigt faktiskt inte skett någon enorm förbättring, tyvärr. Jag kan fortfarande inte minnas någon insats som varit riktigt, riktigt bra över alla 90 minuter, även om man skulle vilja.

Bengtsson fick i alla fall vinna sin första titel med GIF, när man vann DM-finalen mot Sandvikens IF tidigare i veckan. Finalen, som spelades mot SIF:s P19-lag, dominerades fullständigt av Gefle som mycket väl hade kunnat vinna större. Och trots att siffrorna stannade vid 2–0, med målskyttarna Ibrahim Alhassan och Erik Granat, är det en nöjd tränare:

– Det blev en lite svår match med alla förberedelser. Våra förväntningar var först ett nytt derby mot Sandviken, men förändrades lite när det blev deras P19-lag. Det blir en utmaning att ändå vara motiverad och lika koncentrerad. Jag tycker att killarna gör det riktigt bra. Vi ska vinna matchen med 5–0, men får vara nöjda med att vinna hela DM.

Gefle IF:s segrande lag i DM-finalen som vanns med 2–0 mot Sandvikens IF.
FOTO: Gefle IF

Gefle kom inte heller med sitt ordinarie lag. Tim Markström och Leo Englund vilades helt, medan spelare som Erik Granat, Sebastian Sandlund, Pontus Jonsson, Tshutshu Tshakasua och Jacob Hjelte inte spelade mer än 45 minuter. Ett smart drag för att behålla nyckelspelarna fräscha inför helgens nya utmaning, när man tar emot Hammarby TFF.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Sandvikens IF)

Jumbon har inte vunnit någon av sina fem senaste matcher och riskerar verkligen att tvingas lämna serien. Men trots den mycket svaga formen och usla tabelläget kommer det inte bli någon lätt match för Gefle, snarare helt tvärtom. Mikael Bengtsson har sett flera matcher som motståndarna spelat, tagit del av statistik och kan inte förstå tabellen.

– Det är faktiskt nästan lite otäckt. Det kan låta konstigt, men det känns väldigt märkligt att HTFF ligger där man ligger. Ser man till statistiken från deras matcher och kvalitén man har inom laget ska man inte ligga där nere. Man är alldeles för bra för att ligga där. Jag har varit tydlig till laget att det kommer krävas största respekt för att vinna matchen.

Hur är truppläget inför matchen?

– (Amadou) Kalabane fick varning senast och blev med den avstängd. Nisse (Nilsson) är inte tillbaka efter sin stukning, utan har rehabiliterat hela veckan och börjar bli bättre. Kevin (Persson) har varit sjuk den här veckan och inte tränat. Han börjar också bli bättre, men känns tveksam. Vi får se och ta ett beslut närmare matchen. Men det känns osäkert.

Noterbart är också att morgondagens match kommer att vara en ”gratismatch”, vilket innebär att ett antal sponsorer till Gefle IF betalar 1, 2, 5 eller 10 kronor till klubben för varje åskådare som kommer till matchen, vilket gör det kostnadsfritt för alla som besöker matchen. 2019 körde klubben en likadan match, som lockade över 1000 personer.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 13.00

TV: Sportexpressen Play, Gefle Dagblad och Arbetarbladet

Leo Englund avgjorde senaste seriematchen, blir det nya mål från GIF-anfallaren mot HTFF?
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x