1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Vinst senast – nu väntar nästa lag från Västerås: ”Möttes nyligen – det värsta i år”

3 min läsning

GIF-damerna laddar för att möta seriens andra Västeråslag. FOTO: Jens Carlsson

Den tre matcher långa förlustsviten lyckades GIF att bryta i och med vinsten mot IFK Västerås med 3–1 förra helgen. Den här helgen väntar nästa match, mot nästa Västeråslag – närmare bestämt Västerås BK 30 som man mötte nyligen. – Vi fick nästan en chock första 20 minuterna, men tog verkligen över mot slutet, säger Jonas Andersson.

GIF-tränaren åker bilen upp mot Gavlevallen, men har tid för att snacka när 1882-Bloggen får tag i 42-åringen. Han berättar att träningsveckan varit bra efter förra helgens vinst mot IFK Västerås, som innebar att man bröt förlustsviten som totalt blev tre raka matcher. Men någon större stress blev det aldrig inom det harmoniska och avslappnade laget.

– Det är alltid skönt att bryta negativa trender. Blir det flera raka förluster kan det alltid bli snack och man börjar fundera kring saker. Det var skönt att hindra det och vinna en match. Men det har aldrig varit någon fara, trots förlusterna. Vi har varit nöjda med flera insatser, även om det sista saknats för att vinna, säger Andersson.

3–1-segern mot IFK Västerås var klar och säker från start till slut. Felicia Carlsten blev tvåmålsskytt och segern innebar att laget utökade avståndet ner till Skutskär och fortsatt håller ett inte allt för ointagligt till några lag högre upp. Samtidigt återstår inte mer än fem matcher av årets seriespel, vilket gör avslutet oerhört viktig för att kunna klättra.

Morgondagens nya match, mot seriens andra Västeråslag – nämligen Västerås BK 30 – blir därför intressant. Framför allt sett till att motståndaren innehar första platsen ovanför GIF, om man ser tabellen. Andersson tror att det blir tufft:

– BK 30 är ett av lagen som haft högst nivå. Vi möttes nyligen och första 20 minuterna var bland det värsta i år. Det var ett lag som kom till matchen med hög energi och som gjorde att vårt spel inte alls funkade. Vi fick nästan en chock första 20 minuterna, men tog verkligen över mot slutet och hade mycket väl kunnat kvittera till 1–1 i den matchen.

Vad blir viktigt för att undvika förlust den här gången?

– Vi kommer troligen att möta ett revanschsuget lag efter deras match föra helgen (0–7-förlust mot GUSK) och behöver verkligen vara med från start den här matchen. Vi behöver vara noga med Ina Burström som tillhör den här seriens överlägset bästa spelare. Hon var otroligt bra mot oss senast och behöver inte mycket för att näta. En riktig klasspelare som behöver uppmärksamhet. Vårt anfallsspel blir viktigt, för att inte komma för lågt och bli nedpressat.

Matchen startar timmen efter att GIF-herrarnas match mot Hammarby TFF har spelats färdigt. Noterbart är att GIF får tillbaka Lovisa Lennartsson, som var avstängd senast. Moa Hansson har under veckan varit i Sundsvall där det hållits ett regionsläger för spelare som är födda 2004 och 2005, men är tillbaka och redo inför lördagseftermiddagens match.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 16.00

TV:

Jonas Andersson ser fram emot morgondagens match och förväntar en tuff utmaning.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x