1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Winroth lämnar efter en säsong i Elitettan – utesluter inte återkomst till GIF: ”Vi ska träffas”

5 min läsning

Lee Winroth har lämnat SDFF och utesluter inte Gefle. FOTO: Nils Westberg Löfgren FOTO: Nils Westberg Löfgren

Fotbollsmässigt blev säsongen lyckad för Lee Winroth, som var med säkrade ett nytt Elitettan-kontrakt med SDFF och även kom tvåa i lagets interna skytteliga. Men någonting saknades för att livet utanför fotbollsplanen skulle klicka helt. Därför har tidigare Geflespelaren valt att lämna Sundsvall och flytta tillbaka hem till Gävle, åtminstone för tillfället. – Jag har ingenting klart men har kontakt med några klubbar, säger Lee Winroth till 1882-Bloggen.

Hon var otroligt viktig 2020 för ett Gefle IF som länge riskerade nedflyttning. Inför årets säsong var det flertalet klubbar som var intresserade och när Sundsvalls DFF dök upp vägde det allra tyngst. Nykomlingen gjorde det här året vad som krävdes för ett nytt kontrakt. Samtidigt stod Lee Winroth för en bra säsong, med hela 15 starter och fyra gjorda mål.

– Personligen blev det väldigt bra. Jag fick stort förtroende och fick faktiskt spela mycket anfallare, vilket var lite ovant. Det blev dock bättre med tiden. Jag blev tvåa i vår interna skytteliga och har tagit stora kliv, säger Lee Winroth om året.

MISSA INTE: Gefle utökar ledarstaben – meriterade tränaren ska hjälpa klubben till eliten: ”Viljan är att bli bäst i distriktet”

Men någon fortsättning i SDFF kommer det inte att bli för Winroth, som alltså valt att lämna klubben. 23-åringen är dock noga med att förtydliga att det rent fotbollsmässigt varit en bra och utvecklande miljö, men att någonting har saknats för att trivas helt och hållet som människa. Det är anledningen till att Lee Winroth nu flyttar hem till Gävle.

– Som sagt, för min fotbollskarriär har det varit en bra och lärorik säsong. Vi klarade tillsammans av att säkra ett nytt kontrakt och det känns väldigt bra. Men det saknades något för att livspusslet skulle funka. Jag vet faktiskt inte exakt vad det har varit, men det har varit något som saknats. Det är verkligen inte lagets fel. Men för min del är det viktigt att magkänslan är bra och det kändes inte tillräckligt rätt för att fortsätta. Men det har varit ett väldigt nyttigt fotbollsår.

Vad väntar för din del nu?

– Jag ska flytta till mina föräldrar och försöker få med sakerna dit. Det var väldigt nyligen det var säsongsavslutning och därför finns det ingen stress. Jag har ingenting klart men har kontakt med några klubbar. Några stycken i Gävle, men det är verkligen inget som är klart. Jag vill egentligen fortsätta spela elitfotboll, men det viktigaste är att det känns bra.

Hon inledde karriären som flickspelare i Huge men tog steget som 15-åring till Kvarnsveden och landets högsta serie. 2018 valde mittfältaren dock att återvända till Gävle och till Gefle IF, som direkt fick stor nytta av kvalitéerna. Totalt noterades Winroth för runt 50 matcher för klubben, som alltså dock inte klarade att behålla sin stjärna inför 2021.

Det blev totalt 20 framträdanden och 4 mål i SDFF-tröjan för Lee Winroth.
FOTO: Sara Carlzen

Division 1 har det kommande året hela fyra lag från distriktet. Sandvikens IF, Gefle IF och Skutskärs IF finns alla med från årets säsong, men till 2022 tillkommer även Lee Winroths eget lag IK Huge, vilket gör det hela väldigt intressant. Moderklubben ligger nämligen mittfältsstjärnan nära hjärtat, men även Gefle IF efter sina tre lyckade säsonger. Hon vill helst inte kommentera någon av klubbarna särskilt mycket, men kan till sist yttra följande om sina egna framtidstankar:

– Jag har kontakt med några Gävleklubbar och ska faktiskt till ett möte ikväll med GIF, som ska bli intressant. Jag hade tre bra säsonger här och trivdes väldigt bra. Jag känner fortfarande många i laget och känner mycket för klubben. Jag söker dock först och främst klubbar högre upp. Men det är klart att Gefle skulle kunna vara ett alternativ, utan tvekan.

Hur går dina tankar kring lagets säsong det här året?

– Man har gjort en uppryckning och verkat betydligt mer trygga. Jag har följt en hel del och sett några matcher. Jag har uppfattat att tränaren (Jonas Andersson) verkar vara omtyckt och gjort ett bra arbete. Spelmässigt har man varit mer mogna och stabila. Det saknades 2020, men verkar vara betydligt bättre nu. Även om man kanske saknat lite spets.

Winroth har en stark vänskap med GIF-mittfältaren Lovisa Lennartsson, som inleddes redan när båda tillhörde Kvarnsveden som unga talanger. Förra säsongen var det radarpartnerna som många gånger lyfte ett GIF som ofta hade det väldigt tufft. Lennartsson, som var viktigt även den här säsongen, har fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med GIF inför nästa års säsong – men här kommer vännen Lee Winroth med ljusa och positiva signaler till alla GIF-supportrar:

– Hon har trivts väldigt bra och framför allt den här säsongen. Det har varit mycket bra ord om Jonas (Andersson) och hans arbetssätt och fotbollsfilosofi. Jag ska inte berätta för mycket, men det ser ljust ut för en eventuell förlängning.

Notera att Gefle IF efter säsongsavslutningen har meddelat att man förlängt med fyra spelare. Lagkaptenen och trotjänaren Ebba Gavlén, Felicia Carlsten, Maja Westling och Vanna Carlsten var alla nyckelspelare det här året och har förlängt sina kontrakt. Dessutom har klubben rekryterat Marcus Larsson till en bred roll för att stötta upp ledarstaben.

Lovisa Lennartsson och Lee Winroth – kommer man återigen bli lagkamrater i Gefle IF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x