1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Nu har Sebastian Sandlund tagit sitt beslut – lämnar klubben efter fyra säsonger: ”Skittufft”

5 min läsning

Morgondagens match mot Sollentuna blir den sista för Sebastian Sandlund. FOTON: Jens Carlsson

Han har funderat, övervägt, vridit och vänt. Men idag kan Sebastian Sandlund meddela att det inte blir någon fortsättning som Geflespelare, utan lämnar klubben efter säsongsavslutningen. Morgondagens avslutande match mot Sollentuna kommer därför bli GIF-kaptenens sista match för klubben. – Jag har svårt att få ihop allt, säger han.

Det var Poya Asbaghi som hittade dåvarande IFK Luleå-spelaren och värvade Sebastian Sandlund inför säsongen 2018. Men efter att Asbaghi lämnat och Johan Mjällby tagit över huvudansvaret blev det snålt med speltid och en tuff säsong som slutade med nedflyttning. Säsongen efter fick Sandlund dock en betydligt större roll och utsågs till lagkapten – en säsong som även slutade med att 24-åringen räddade klubben kvar i Ettan med sitt viktiga 1–0-mål mot Sollentuna.

Vi möter upp Sandlund efter lördagsträningen, bara en stund efter att hans beslut blivit offentligt. Avbytarbänken värmer skönt, men någonstans är det höstkylan som känns allra mest. Det märks tydligt att beslutet varit tufft att ta.

– Jag hade samma situation förra året och har verkligen funderat mycket sista veckorna. Jag har svårt att få ihop allt och därför blev det svårt att spela kvar. Det har varit oerhört svårt att ta det här beslutet, men det känns oundvikligt. Jag vill få ihop mitt liv med min flickvän. Det är den främsta anledningen. Det inte fotbollsmässigt, säger GIF-kaptenen.

Hur känns det att behöva lämna föreningen efter fyra säsonger?

– Skittufft, verkligen väldigt tråkigt. Allt ifrån alla lagkompisar, alla runtomkring klubben, vänner och arbetskollegor. Det är alltid tråkigt att lämna människor man skapat relationer med och att inte få spela med GIF-tröjan fler matcher. Jag har haft helt fantastiska säsonger med Gefle och har trivts väldigt bra. Jag varit här en stor del av mitt liv och trivts bra i staden och laget. Jag kom hit som ung och har verkligen fått leva min dröm. Åren har varit väldigt händelserika.

Vilket är ditt bästa minne?

– Oj, det hänt en hel del saker och det känns svårt att välja en sak. Målet mot Sollentuna var extremt speciellt. Det var en känslomässig explosion som inte går att beskriva. Jag kommer knappt ihåg det bra. Det betydde mycket för många och att vinna den matchen med det stödet som hade åkt till matchen var obeskrivligt. Det var helt otroligt häftigt.

Han har funderat hela hösten och det blir ingen fortsättning i Gefle IF.
FOTO: Jens Carlsson

Jonas Lantto lämnade föreningen 2018 och därefter är det Sebastian Sandlund som burit kaptensbindeln tre säsonger. Nu kommer klubben att behöva hitta sin nästa lagkapten. Framtiden blir för Sandlund är fortsatt inte bestämd. Han menar att livet utanför fotbollsplanen kan sättas före den egna fotbollskarriären, även om kärleken till fotbollen är stor.

– Fotbollen har inget med det här att göra. Jag flyttar inte för att det kommit något erbjudande från Superettan, det handlar bara om att få ihop livet bättre. Jag har inte tänkt något kring fotbollen nästa säsong. Jag kommer flytta dit som det känns bäst. Vi får se vad som händer med fotbollen. Jag älskar att spela fotbollen, men vet inget om 2022.

Väldigt många spelare har utgående kontrakt, ska man vara orolig över situationen?

– Jag tycker inte att man behöver vara orolig. Det kan låta lite klyschigt, men det har startats ett arbete som verkligen kommer att innebära bra saker. Vi har byggt upp något riktigt bra. Jag som var med 2018 vet att det verkligen har blivit en vändning. Hela föreningen har stabiliserats och börjar bli redo att utmana. Jag vet att GIF kommer att nå eliten. När det blir handlar mycket om tillfälligheter. Men det kommer att ske. Jag är helt övertygad. Det kommer att komma snart.

MISSA INTE: GIF-yttern oförstående kring flyttryktena: ”Väldigt konstigt”

Morgondagens match mot Sollentuna blir inte bara Sebastian Sandlunds sista för klubben, utan även lagets sista för säsongen. Det handlar egentligen bara om man ska sluta sexa eller sjua. För att kliva förbi Sollentuna och sluta sjua, vilket förövrigt skulle vara bättre än ifjol, krävs en seger. Något som även GIF-kaptenen vill avsluta sin GIF-sejour med:

– Det ska bli roligt att spela och förhoppningsvis klättra upp till sjundeplatsen. Vi har varit bra mot slutet och verkligen fått till spelet med vår nya uppställning. Det hade känts skönt att lämna och avsluta säsongen med seger. Vi ska göra allt för att få till en sista vinst, säger Sebastian Sandlund som avslutar med en sista hälsning till alla Geflesupportrar:

– Först och främst har det varit en stor ära att få spela för Gefle IF, som betyder mycket för väldigt många. Jag har verkligen varit stolt varje träning match. Att få vara lagkapten för en sån anrik och stor förening. Jag har försökt att återbetala för allt stöd som alla supportrar har gett alla dessa säsonger. Det har betytt otroligt mycket, verkligen.

Totalt har det blivit 92 tävlingsmatcher i GIF-tröjan, varav 89 seriematcher och tre stycken cupmatcher. Det har blivit fem stycken mål, varav fyra i serien.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 16.00

TV: Sportexpressen Play, Gefle Dagblad och Arbetarbladet

GIF-kaptenen ska hyllas inför matchstarten mot Sollentuna.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x