1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Englund, Persson och Salin – nyckelspelarna har alla utgående kontrakt: ”Var nära en flytt tidigare det här året”

6 min läsning

Flera stycken Geflespelare har utgående kontrakt. FOTO: Jens Carlsson

Sista matchen har spelats och laget tränar sista träningsveckan före vinteruppehållet och en lite längre ledighet. Endast fyra stycken GIF-spelare har kontrakt med klubben nästa säsong och majoriteten blir därför klubblösa nästa vecka. Leo Englund, Kevin Persson och Linus Sahlin har samtliga varit nyckelspelare för Gefle den här säsongen, men kan spelat sin sista match för klubben. – Jag ska ta ett snack med min agent och diskutera, säger Englund.

Leo Englund som vaknade till ordentligt sista säsongshalvan, efter en betydligt tyngre vårsäsong. 30-åringen svarade för sju stycken mål efter sommaruppehållet, varav flera helt avgörande. Totalt blev det elva fullträffar, något som räckte till en intern skytteligaseger. Men förväntningarna var höga inför säsong, inte bara för Englund utan för hela laget.

– Vi hade en bra försäsong och startade seriespelet med höga förhoppningar och förväntningar. Våren blev inte som man hade velat, men hösten blev bättre. Vi fick inget att riktigt spela för sista halvan, vilket var lite tråkigt. Om våren hade varit bättre hade säsongen blivit mycket bättre. Jag tycker att mina insatser blev bättre med lagets förbättring.

Hur känns det att säsongen tagit slut?

– Det brukar alltid vara lite blandat. Man ser alltid fram emot serien och vill spela heta matcher. Året har varit långt och det är alltid skönt med en ledighet. Jag ska börja med att åka till Skellefteå och träffa familjen. Det ska bli skönt faktiskt.

Anfallaren, som inför säsongen bytte från SIF till GIF och gjorde det känsliga bytet, har inget kontrakt med klubben kommande säsong. Han har sista åren tillhört Ettan-klubbar, men har erfarenhet av högre serier och har även visat kvalitéer som skulle klara ett steg upp. Men att det kan bli en fortsättning med Gefle är inte uteslutet, menar Englund:

– Jag har inte tänkt mycket alls inför 2022, men kommer börja kommande tiden. Jag ska ta ett snack med min agent och diskutera. Vi har haft ett snack med Gefle, men ska ta ett till före uppehållet. Jag vet faktiskt ingenting om nästa säsong, utan det blir nog klarare framöver. Jag har trivts bra och känner att man har något här som kommer bli bra, även om det inte räckte tillräckligt långt det här året. Vi får se, men det kan verkligen vara aktuellt med en fortsättning.

LÄS MER: GIF-yttern oförstående kring flyttryktena: ”Väldigt konstigt”

Leo Englund blev till sist Gefle IF:s bästa målgörare 2021.
FOTO: Jens Carlsson

Endast fyra stycken spelare har kontrakt med Gefle efter årsskiftet, något som GIF-tränaren Mikael Bengtsson tidigare har berättat kommer innebära ett stort arbete. Säsongens kanske mest felfria spelare, Linus Sahlin – har likt Englund ett utgående kontrakt. Sahlin kom till GIF inför 2021, efter en säsong med Umeå FC och spelade 27 matcher. Totalt blev det även fyra stycken mål för 24-åringen, som värvades som mittback men snabbt fick flytta och spela som högerback.

MISSA INTE: Gefle rasade ihop – nu kan det bli spelarflykt: ”Det blir ett stort arbete”

Han ska efter fredagens lagavslutning åka till Kanada och inleda ledigheten. Julen firas dock i Vemdalen med familjen. GIF-backen erkänner att det ska bli skönt att släppa fotbollen för ett tag och hinna med andra saker. Han är dock tydlig med att längtan till 2022 kommer att komma, men att framtiden inte alls är bestämt för kommande fotbollssäsong:

– Jag har en bra dialog med Micke (Bengtsson) och har trivts bra som Geflespelare, även om man ville sluta högre. Samtidigt vill man alltid tillhöra högre serier. Jag är inte orolig för 2022, men vet inte mycket. Vi får se vad som händer.

Det blev steget från Superettan till Ettan inför årets säsong, är din vilja att byta tillbaka nästa säsong?

– Absolut, det är ingen hemlighet. Det är nog inte många som inte strävar efter att spela högre upp. Jag har en stark vilka att komma uppåt, men det ska kännas rätt. Jag tänker inte byta bara för att det blir en bättre serie. Det ska vara en bra miljö som känns rätt. Jag trivs bra här med laget och staden. året har varit bra. Jag har inget emot klubben och utesluter verkligen inte en fortsättning. Ska man spela i Ettan är det svårt att hitta bättre förutsättningar än Gefle IF.

Du har ingen kontakt med andra klubbar?

– Jag låter agenten kolla upp läget och tar lite semester från allt sånt ett tag. Det får bli ett arbete lite senare. Det var nära en flytt tidigare det här året. Det fanns några klubbar som var intresserade runt sommaruppehållet. Jag ska inte berätta några detaljer om det, men det var relativt nära en flytt. Det var lite saker som gjorde att det inte blev något.

Vad krävs för en fortsättning med Gefle?

– Föreningen och organisationen runtom är stark och man har väldigt bra förutsättningar för att komma framåt. Men det är klart att man vill veta klubbens tankar och ambitioner för nästa säsong. Jag spelar inte bara för att det är roligt, utan vill veta att föreningen verkligen vill någonting. Det handlar mycket om det. Vill man satsa ökar intresset mycket.

Rekommenderat: Nu har Sebastian Sandlund tagit sitt beslut – lämnar klubben efter fyra säsonger: ”Skittufft”

Jämnhetsmässigt kan nog Linus Sahlin vara bäst av GIF-spelarna.
FOTO: Jens Carlsson

MER LÄSNING: Granat med uppåtgående form och osäkerhet inför framtiden: ”Börjar bli lite äldre”

En annan GIF-back med utgående kontrakt är Kevin Persson, vuxit fram till någon form av evighetsmaskin sista åren. Han spelade förra säsongen samtliga matchminuter och missade endast två stycken matcher det här året. Persson, som varit föreningen trogen flera säsonger, ligger dessutom högt i hela serien om man ser till säkerheten i sina uppspel.

– Det blev en lite konstig säsong. Vi fick inte starten som man hade önskat och behövt. Det var tufft, ingen var beredd. Men det har blivit bättre efter sommaruppehållet och hösten har stundtals varit bra. Vi har faktiskt vunnit mot BP och SIF, även om det också varit några dåliga insatser. Personligen har det varit skapligt. Bra toppar och lite djupare dalar.

Den alltid lika lugna och ödmjuka ”KP” har tillhört lagets bättre spelare, vilket blir tydligt när klubbar som Brage och Brommapojkarna ryktas vara intresserade. Uppgifterna, som nått 1882-Bloggen och flera andra medier, är dock inget som Kevin Persson känner till – mer än att det ryktats lite sista tiden. Han menar att det inte finns någon kontakt:

– Jag har läst och hört det, men blev chockad. Jag kan inte berätta något mer. Jag har inte hört något från något lag.

LÄS OCKSÅ: SILLY-SEASON 2021/2022: ”Senaste nytt om Gefle IF”

23-åringen har inte heller hunnit tänka särskilt mycket inför framtiden. Han berättar att årets sista tid kommer att ägnas till mycket funderingar, men att det i nuläget inte finns något annat alternativ och att Gefle IF är klubben som betyder mycket. Han ska dock också snacka mer med Mikael Bengtsson för att få tydliga besked av klubbens tankar och vilja.

– Jag har blivit kvar för att Gefle har varit en bra miljö. Jag trivs bra och kan verkligen tänka en fortsättning. Men ett utgående kontrakt innebär alltid lite tänkande och funderande. Jag har försökt att fokusera hela säsongen och därför inte hunnit med särskilt mycket framtidstankar. Jag ska börja mer med det nu och även snacka lite mer med klubben.

Kevin Persson tillhör hela seriens bästa passningsspelare.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x