1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Säsongssummering)

3 min läsning

Säsongsavslutningarna har varit för Gefle IF:s två seniorlag, som båda fick två stycken mittensäsonger. Under året har 1882-Bloggen gjort listor efter matcherna, som betygsatt spelarnas insatser. Totalt blev det 22 stycken ”HUGOS TRE UPP OCH EN NED” det här året, varav 17 stycken efter herrarnas matcher och fem stycken efter damernas matcher. Här kommer årets sista lista, som summerar årets alla 22 listor. Vilka två har haft bäst placeringar 2021?

DAM

ÅRETS TRE ÄR:

1. Emelie Bernhardsson (3)

Har fortsatt att ta stora kliv och var otroligt viktig för Gefles anfallsspel, som bara blev bättre och bättre. Hon har framför allt sina styrkor i sitt fina löpsteg och väldigt starka djupledsspel. Har en del att utveckla fysiskt, men har alla möjligheter att spela högre upp inom bara några säsonger.

FOTO: Nils Westberg Löfgren

2. Vanna Carlsten (2)

Efter att Elin Linde blev gravid och tvingades avbryta säsongen, var det verkligen Vanna Carlsten som klev fram och axlade försvarsspelets ledande roll. Ett bra spelsinne, starkt fysiskt spel och en inställning som är väldigt bra. Carlsten är verkligen en spelare att bygga 2022 års backlinje runt.

FOTO: Nils Westberg Löfgren

3. Maja Westling (2)

Inledde säsongen oerhört bra och var lagets bästa spelare. Svalnade lite med tiden och glänste inte lika mycket, men höll fortsatt en bra nivå. Yttermittfältaren har bra teknik och ett kvickt löpsteg. Kan också utveckla fysiken en del, men det är inte värdelös. Ytterligare en viktig spelare som förlängt.

FOTO: Nils Westberg Löfgren

Övriga spelare som tillhört listorna:

4. Moa Andersson (1)

5. Sara Hammergård (1)

6. Tilda Keisu (1)

7. Elin Linde (1)

8. Felicia Carlsten (1)

9. Ebba Gavlén (1)

10. Lovisa Lennartsson (1)

11. Mathilda Haglund Bratt (1)

HERR

ÅRETS TRE ÄR:

1. Erik Granat (6)

Jag kanske har något okänt för Erik Granat, som även 2021 finns med högt upp när säsongen slutat – allra högst upp till och med! Har fått en hel del kritik och stora stunder varit ifrågasatt. Det är inte spelaren som kommer upp först när man tänker efter vilka spelare som varit bra, men summerar man årets alla listor ligger Granat faktiskt först av alla. Har slitit mycket, men har inte fått ut sitt register.

FOTO: Jens Carlsson

2. Sebastian Sandlund (6)

GIF-kaptenen spelade förra veckan sin sista match för Gefle IF och har varit extremt viktig för klubben sista tre säsongerna. 2021 blev egentligen kanske inte hans mest lyckades säsong, men trots det finns Sandlund med som säsongstvåa. Har gjort en betydligt bättre höstsäsong, men är likt Erik Granat inte spelaren man tänker direkt efter säsongen. Har dock varit väldigt viktig för laget.

FOTO: Jens Carlsson

3. Jacob Hjelte (5)

Den evigt hårt arbetande Jacob Hjelte, som fick sparsamt med speltid första matcherna. Men efter att Isac Lidberg lämnade klubben kom också möjligheterna till mer spel. Han tog chansen och har varit otroligt nyttig, framför allt med sitt starka fysiska spel som varit bra för att kunna skicka längre bollar. Han har dessutom nätat en hel del och blev lagets näst bästa målgörare. Har en oklar framtid.

FOTO: Jens Carlsson

Övriga spelare som tillhört listorna:

4. Albin Lohikangas (4)

5. Linus Sahlin (3)

6. Tim Markström (3)

7. Kevin Persson (3)

8. Tshutshu Tshakasua (3)

9. Isac Lidberg (2)

10. Sebastian Friman (2)

11. Pontus Jonsson (2)

12. Oskar Karlsson (2)

13. Theodor Hansemon (2)

14. Leo Englund (2)

15. Gustav Nordh (1)

16. Amadou Kalabane (1)

17. Nisse Nilsson (1)

(Notera att spelarna placerats efter hur många gånger man tillhört listorna under årets säsong. Har spelare varit med lika många gånger placeras man efter vilken/vilka placeringar man fått i texterna. Om det är lika även där placeras man efter antalet spelade matcher, där en spelare med färre spelade matcher placeras högre på listan)

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x