1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

KLART: GIF värvar rivalens lagkapten – Larsson blir första nyförvärvet: ”Roligt”

3 min läsning

Gefle IF har gjort klart med sitt första nyförvärv. FOTON. Skutskärs IF och Jens Carlsson

Det har spekulerats, ryktats och verkat vara nära ett tag. Ikväll står det även klart att Evelina Larsson blir det första nyförvärvet för Gefle IF, inför kommande säsong. Mittfältaren, som varit lagkapten för Skutskär det här året, har tränat med GIF sista veckorna och blir en väntad värvning. – En rolig utmaning, säger hon till Gefle Dagblad.

Jonas Andersson berättade för 1882-Bloggen redan förra veckan att Evelina Larsson tränade med klubben. Efter att Marcus Larsson (make till Evelina) blev klar för Gefle har många mer eller mindre väntat att övergången ska bli av. Ikväll blev den också helt klar, något som Gefle Dagblad var först med att rapportera och även intervjua huvudpersonen.

– Det känns jättebra, det känns spännande, säger Larsson till GD och fortsätter:

– När Jonas hörde av sig så kände jag att det skulle bli en rolig utmaning för mig själv och med det tänk som de har med satsningen så känns det som att jag har chansen att utvecklas lite till. En sista gång i mitt liv. Jag vill ta den här chansen. De har bra förutsättningar för att kunna spela fotboll mycket. De har eget konstgräs och bra möjligheter.

30-åringen har 2021 varit lagkapten för Skutskärs IF, som stod för en succésäsong som nykomling och inte hade några bekymmer med att säkra ett nytt kontrakt. Totalt spelade Larsson alla 22 matcher för sitt lag och var navet för Skutskär.

MISSA INTE: Flera nyckelspelare har förlängt – snart kommer nyförvärv: ”Ska spetsa truppen”

Den rutinerade innermittfältaren har varit med och tagit upp laget från ”trean” till ”ettan”, men lämnar nu klubben. Hon har erfarenhet som saknats i GIF-laget, men även andra kvalitéer. Framför allt ska bytet handla om chansen att få karriärens kanske sista riktiga utveckling och att få spela för Gefle, som har möjligheter som är större än Skutskär IF:s.

– Jag vill utmana mig själv i en bra miljö och jag måste höja mig och visa vad jag går för. Det är ingen där som vet vem jag är. Jag måste bli bättre, de tränar väldigt hårt och har ett bra tempo, det ser jag fram emot. Det är ingen som har pratat om elit där men jag får uppfattningen om att de vill dit, de strävar efter att bli så bra som möjligt. De vill ta steget nån gång, tanken är att vara minst lika bra som i år. Jag hade ångrat mig om jag hade tackat nej till det här.

Evelina Larsson blir klubbens första nyförvärv, men flera spelare har förlängt sina kontrakt. Gefle har även haft flera andra spelare som varit med och tränat med laget efter säsongen. Hittills är det dock inga andra som skrivit kontrakt med klubben. Jonas Andersson har däremot varit tydlig med att man vill sätta truppen före uppehållet och årsskiftet.

Evelina Larsson med siktet inställt mot Alice Hedström, ifrån årets match mellan Skutskär och Sandviken.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x