1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Nils Eriksson om skadehelvetet och oron för lagets kontraktssituation: ”Stämningen har varit lite spänd”

5 min läsning

Nisse Eriksson har knappt spelat för Gefle IF, men tillhört klubben två säsonger. FOTO: Jens Carlsson

Han värvades redan inför fjolårssäsongen. Två säsonger senare har Nils Eriksson fortfarande inte spelat två hela matcher för Gefle, utan dragits med stora skadebekymmer. GIF-backen fick dock hoppa in med några enstaka minuter kvar av förra veckans säsongsavslutning och har optimistiska tankar inför kommande säsongen. Förhoppningen är att vara redo direkt från start . – Jag hade velat fortsätta årets säsong ett bra tag till, säger han.

Tanken var att Nils Eriksson skulle rehabilitera stora delar av försäsongen, men vara redo till årets seriestart. Planerna fick dock kastas relativt tidigt. Istället blev 2021 en lång säsong med egen gymträning och rehab. Han har vid några tillfällen fått vara med och värmt upp med laget, men inte kunnat vara med och träna. Framsteg har gjorts under hösten och Eriksson fick faktiskt göra ett kort inhopp när man förra helgen avslutade serien förlusten mot Sollentuna.

– Det var underbart, riktigt skönt. Roligt att känna av hetluften lite och faktiskt visa fansen att man lever, säger han.

För trots att 21-åringen har tillhört klubben två säsonger är det inte konstigt om GIF-backen nästan känns lite obekant. Han har fostrats i GIF Sundsvall och var även med och tränade med a-laget när man tillhörde landets högsta serie. Det var nära kontrakt, men när det inte blev något valde istället Eriksson att följa med Micke Bengtsson och ansluta till GIF.

Lite olika känningar och skadebekymmer hindrade dock flertalet försäsongsmatcher och även säsongsinledningen. Debuten blev därför mot Nyköping förra sensommaren. Han startade även det efterföljande derbyt mot Sandviken, men tvingades utgå efter bara 37 minuter. Detta med stora knäsmärtor efter en situation som egentligen inte verkade särskilt farlig. Därefter har det bara blivit rehabträning för Nils Eriksson, fram till förra helgens säsongsavslutning.

– Jag fick operera knäet runt slutet av 2020 och har mest fått rehabilitera det här året. Vissa dagar har det känts bättre och man har försökt träna lite hårdare, men det har ofta blivit värre och slutat med att man har fått ta ett steg tillbaka. Det har verkligen varit ett arbete med att få det att försöka hålla för belastning. Det har tagit lite väl mycket tid, tyvärr.

Rekommenderat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Säsongssummering)

Under hösten har den skadade knäskålscenan har dock läkt mer och mer. Eriksson har också varit med och tränat fotboll med laget, vilket ledde fram till ett fem minuter långt inhopp. Men det är inte inhoppet som är det viktigaste. Det viktiga är att knäet faktiskt verkar vara bättre, även om ”Nisse” inte riktigt vill eller vågar tro att det är helt bra.

– 95 procent, men det känns bra. Jag har nästan ingen smärta alls, men kan få lite efter riktigt hård belastning. Det är faktiskt obeskrivligt skönt att det blivit bättre. Det har varit tungt att inte kunna vara med och spela matcher med laget.

Eriksson – här ifrån fjolårets vinstmatch mot Nyköping.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Du kommer att kunna vara med direkt när försäsongen startar 2022?

– Ja, bara inget annat oförberett skulle inträffa. Jag ser verkligen fram emot 2022 och längtar efter att starta en riktig säsong. Många andra tycker att det ska bli skönt med ett uppehåll och ledighet. Jag hade velat fortsätta årets säsong ett bra tag till. Jag har börjat blivit bra och hade faktiskt inte haft något emot om det var tio matcher kvar av säsongen.

Och det är faktiskt en intressant sak. För samtidigt som stora delar av Gefle IF:s trupp har utgående kontrakt och ett stort arbete väntar för klubben, har faktiskt Nils Eriksson en säsong kvar av sitt kontrakt. Han förlängde det nämligen med två nya säsonger förra året, med en överenskommelse att knäet måste bli bättre för att kontraktet ska fullföljas. Men sett till att det verkar vara bra lutar det mot att den passningsskickliga mittbacken nästan blir som ett nyförvärv.

– Det ska bli väldigt roligt. Det var längesen man var skadefri och startade en säsong. Jag vill verkligen visa alla mina egenskaper och hjälpa laget. Årets säsong blev inte riktigt som man önskat, men det fanns höga toppar. Jämnheten saknades och förhoppningsvis kan den bli bättre nästa säsong. Jag ser verkligen mycket fram emot nästa säsong.

MISSA INTE: Englund, Persson och Salin – nyckelspelarna har alla utgående kontrakt: ”Var nära en flytt tidigare det här året”

Vilka som Eriksson kommer att få spela kvar med blir intressant att följa. Om man räknar bort 21-åringen är det endast Theodor Hansemon, Albin Lohikangas, Ibrahim Alhassan och Axel Näsholm som har kontrakt nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att Sebastian Sandlund lämnar klubben. Annars råder det stor oklarhet kring vilka som blir kvar.

– Jag ska vara ärlig med att det blir en konstig situation. Man vet inte vilka som blir kvar och har många vänner i laget. Vi har snackat lite och alla vet att många har utegående kontrakt. Stämningen har varit lite spänd. Men samtidigt blir det spännande att följa och förhoppningsvis blir det flera som stannar. Jag vet att många har trivts väldigt bra i Gefle.

Flera spelare har utgående kontrakt med Gefle inför 2022, men inte Nils Eriksson.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x