1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

1,5 års uppehåll – Altin Elfving återupptar karriären i Gefle: ”Har inget att förlora”

4 min läsning

Moa Altin Elfving är klar för Gefle IF. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Hon var med och vaktade Sandvikens IF:s målbur 2020, en stormig säsong som slutade med nedflyttning från Elitettan och flera spelare som lämnade klubben. Moa Altin Elfving tillhörde dessa, men valde inte att byta klubb utan istället att ta ett uppehåll från fotbollen. 2022 är dock tanken att karriären ska återupptas och det med Gefle IF. – Det ska bli roligt, säger hon.

Det blev bara en match 2020, men trots det tog fotbollen oerhört mycket tid. Sandviken gjorde sin första säsong i Elitettan och samtidigt ledde coronaviruset till att säsongen komprimerades. Det var inte ovanligt med flera matcher i veckan och dessutom var resorna betydligt mycket längre. Tiden för livet utanför fotbollen blev helt enkelt för liten för Moa Altin Elfving, som valde att ta ett uppehåll.

– Jag behövde ta ett uppehåll och få mer tid för allt annat. Privatlivet fick knappt någon tid alls 2020, som var en väldigt speciell säsong. Spelschemat blev tätt med flera matcher varje vecka, vilket blev mycket. Dessutom var det lite oroligt i klubben och många spelare lämnade, säger Altin Elfving.

1882-Bloggen når den tidigare SIF-målvakten under lördagsförmiddagen. Igår meddelade nämligen Gefle IF att man har skrivit ett kontrakt med 25-åringen inför 2022 och att Altin Elfving därmed valt att återuppta fotbollskarriären. Värvningen kommer dock inte som någon blixt från klar himmel.

Hon har nämligen tränat med klubben sista veckorna och varit en spelare som Jonas Andersson varit tydligt intresserad. GIF-tränaren har även varit ute efter rutin, något man verkligen får. Division 1- och Elitettan-mässigt har Altin Elfving tillhört klubbar som – Sandviken, Huge, SDFF och Ljusdal.

– Det känns väldigt bra. Jag har inte tränat med laget särskilt länge och allt är fortsatt väldigt nytt. Jonas tog kontakt och bjöd in till träningar. Antagligen gick det bra, eftersom man erbjöd kontrakt. För min del kändes det rätt. Jag har inget att förlora. Det ska bli roligt. Jag har saknat fotbollen.

2019 var det Altin Elfving som vaktade SIF-buren vid 19 tillfällen.
FOTO: Mikael/Elin Nord

Hur ska det bli att återuppta allt, efter ett längre uppehåll?

– Roligt, man har verkligen saknat fotbollen. Samtidigt har det varit skönt att vara ifrån den ett tag. Jag har fått en bättre förmåga att kombinera fotbollen och livet. Förhoppningsvis kommer det inte vara någon fara nästa säsong. Det känns lite nervöst också, eftersom det har gått en hel del tid. Det kommer ta lite tid innan man är tillbaka. Framför allt är det styrkan som behöver bli bättre till 2022.

Altin Elfving blir klubbens andra nyförvärv inför nästa säsong. Tidigare den här veckan gjorde man klart med Skutskärs IF:s lagkapten Evelina Larsson, ett starkt tillskott. Klubben har dock en vilja att göra klart med fler spelare inom den närmaste tiden och sätta spelartruppen före årsskiftet. En spelare som kan vara aktuell för GIF är Lee Winroth, som lämnat SDFF och flyttat tillbaka till Gävle.

Det är tydligt att Gefle IF fortsätter att satsa inför kommande säsong. 2021 blev ett uppsving efter några tyngre säsonger. Altin Elfving har följt serien en del i år och har fått bra intryck av klubben.

– Jag var faktiskt här och tränade 2017 och fick ett väldigt bra intryck. Den gången var det Tomas Axlund som var tränare och verkade väldigt bra. Jag tycker att det varit lika bra nu. Jonas verkar vara väldigt bra och uppskattad. Laget har varit roligt och trevligt, samtidigt som det märks att det finns kvalité. Jag känner några stycken, vilket också har varit tryggt. Jag tycker allt har känts mycket bra.

Det här året har Gefle haft tre stycken målvakter, även om det varit Tilda Keisu som varit det klara förstavalet. Mathilda Åström fick några enstaka matcher vikariera, men oftast konkurrera med Hanna Sundin i klubbens andralag. Jonas Andersson beskriver målvaktssituationen med följande ord:

– Vi har inget klart, men har dialog med alla tre. Målet är att truppen ska innehålla tre målvakter.

Bra att styra laget, orädd, snabb och spänstig, beskriver hon sig själv.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x